آشنایی با خواص میوه ها و گیاهان دارویی
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
آشنایی با خواص میوه ها و گیاهان دارویی
نوشته شده در سه شنبه 4 مهر 1391
بازدید : 2577
نویسنده : علی اکبری

انار

انار ميوه اي است مقوي قلب که در مناطق گرمسيري بر ضد اسهال خوني، تنگي نفس و کرم امعاء بکار برده مي‌شود. پوست انار بخصوص به سبب سرشار بودن از ماز و داراي خاصيت قبض کنندگي بوده و به علاوه دافع کرم مي‌باشد.

انگور

انگور يکي از غذاهاي نيرو بخش است زيرا سرشار از مواد قندي متعدد و گوناگون از قبيل گلوکوز، لوولوز، دولسيت و مانيت مي‌باشد. انگور به سبب سرشار بودن از املاح معدني پتاسيم،کلسيم، منيزيم، فسفر، آهن، سديم، منگنز، سيليس و مقادير کمي يد و آرسينيک يک ماده غذائي سازنده به شمار مي‌رود.

انگور يک ميوه ترميم کننده عضلات و غذايي سلسه اعصاب شناخته شده است. از طرف ديگر داراي خواص تصفيه کننده و ملين بوده و به عبارت ديگر بهترين ميوه‌اي است که بشر از آن استفاده مي‌کند. انگور موجب ازدياد ترشح صفرا مي‌گردد و عمل کبد را فعالتر مي‌سازد، عمل هضم را تحريک و تسريع مي‌کند و اشتها را افزايش داده، يبوست را از بين مي برد و تخميرهاي ‌‌‌‌روده اي را کاهش مي‌دهد.

انگور فرنگي

انگور فرنگي يک ماده غذايي قليائي کننده، مدروملين بوده که در تب‌هاي عفوني مورد استعمال زياد دارد، همچنين در مردم مفاصل، نقرس، رماتيسم، التهاب‌هاي دستگاه گوارشي و ادراري نقش معالج را ايفا مي‌کند.

انگور فرنگي داراي کلسيم، فسفر و برم نيز مي‌باشد و بدين سبب موجب تسکين اعصاب مي‌گردد.

انجير

انجير که بسيار مغذي است. آب آن مايعي است سازنده که خون گياهي محسوب مي‌شود. انجير سرشار از ويتامين‌هاي آ و ب و ث است. اين ميوه يک ملين بسيار خوبي است که نرم کننده سينه و خلط‌آور بوده و بکار روده‌ها کمک مي‌کند. اگر يک انجير خشک را پخته و بر روي کورک يا دمل قرار دهيم به زودي آن را رسانده و رفع احتقان خواهد نمود.

به

متأسفانه کمتر معمول است که به را به همان صورت موجود بخورند يا آن را مصرف کنند. اين خود جاي نگراني است زيرا (به) يک ميوه بسيار جالب و قابل توجهي است. (به) که داراي مقدار زيادي ويتامين آ است. يکي از عوامل جوان سازي محسوب مي‌گردد. و همچنين (به) داراي ويتامين ب نيز مي‌باشد. که تعادل عصبي را بر عهده مي‌گيرد جوشانده (به) براي تقويت معده و روده بکار مي‌رود.

توت

توت سرشار از مواد پکتيني، چربي، املاح صمغ و قند است. توت ميوه‌اي است بسيار مغذي که حاوي ويتامين ث و آ مي‌باشد. هر گاه از توت نرسيده عصاره بگيرند حاوي مقداري اسيد سيتريک خواهد بود که براي درمان گلودرد، آفت، برفک و نظاير آن مي‌توان از اين عصاره استفاده نمود. وجود مقدار ويتامين ث موجب مي گردد که شخص را از ابتلاء به اسکوربوت مصون دارد. دکتر کلرک برگ توت را در درمان مبتلايان به ديابت به کار مي‌برد. برگ توت خوراک اختصاصي کرم ابريشم به شمار مي‌آيد.

توت‌فرنگي

ماده مؤثر و معالج روماتيسم به طور طبيعي در ميوه توت‌فرنگي قرار دارد. قندي که در توت‌فرنگي موجود است. لولوز خالصي است که براي مبتلايان به ديابت توصيه مي‌شود. در برگ توت‌فرنگي مي‌توان براي معالجه اسهال، تورم کليه‌ها و مثانه به صورت دم کرده استفاده کرد.

خربزه طالبي

اين ميوه به سبب سرشار بودن از ويتامين آ يکي از احياءکنندگان سلولي و در نتيجه از عوامل تجديد جواني به شمار مي‌رود. کليه مواد ميوه‌جات اين خانواده داراي خواص مليين و مدر مي‌باشد. بدين سبب در مورد مبتلايان به نقرس، روماتيسم، بواسير و نيز کساني که دچار يبوست و يا احتباس ادرار يا سنگ مجاري ادرار مي‌باشند توصيه و تجويز شده و همه روزه مورد استفاده تعداد کثيري از بيماران قرار مي‌گيرد. از گوشت خربزه به صورت يک ماده ضد تورمي و به شکل ضماد در موارد سوختگي‌هاي جزئي و يا تورم پوست بدن به کار گرفته مي‌شود.

خرمالو

خرمالو قبل از آنکه به خوبي رسيده باشد قابض است و چون به خوبي برسد حالت تليين دارد. به علاوه يکي از ميو‌ه‌هاي بسيار مقوي و نيروبخش است. اين ميوه يگانه ميوه‌اي است که داراي 30 درصد مواد تيدروکربنه بوده و از اين لحاظ بر تمامي ميوه‌ها برتري دارد. خرمالو داراي پتاسيم، کلسيم، فسفر، آهن، منيزيم و ويتامين ث مي‌باشد.

زردآلو

زردآلو ميوه بسيار مغذي است. به خصوص موقعي که به حالت خشک درآمده باشد (برگه‌ي زردآلو) اين ميوه سازنده بافتها و استخوان است. به سبب دارا بودن ويتامين‌هاي گروه B موجب تعادل دستگاه عصبي بدن مي‌گردد. اين ميوه به خصوص در موارد کم‌خوني، اختلالات يا افسردگيهاي رواني و گرفتگي صدا تجويز مي‌شود. زردآلويي تازه يکي از داروهاي معالج اسهال است و چون آن را به صورت خشک در آورند يبوست راه درمان مي‌کند.

کيوي

منبع اصلي و اوليه کيوي از چين است. اين ميوه داراي طعم بسيار مطبوعي است. امروزه اين ميوه را در ايران نيز کشت نموده و با آب و هواي بعضي مناطق کشور ما خو گرفته است. کيوي منبع ويتامين ث بوده و سرشار از فسفر، کلسيم، منيزيم و آهن مي‌باشد. علاوه بر آن به سبب خاصيت مدر بودن از يک طرف و مغذي و قوي بدن از طرف ديگر مي‌توان آن را به مقدار کافي مصرف نمود. بدون آنکه بر وزن شخص افزوده شود و نيز در مواردي که کمبود وزن وجود داشته باشد براي رفع نقصان وزن بسيار مفيد و مؤثر واقع مي‌گردد.

گلابي

گلابي مانند اغلب ميوه‌هاي تازه سرشار از ويتامين‌هاي ث و آ و ب مي‌باشد. گلابي موجب تسکين و فرو نشاندن حالات عصبانيت شديد و فوق‌العاده مي‌شود و کار غدد داخلي را بهبود مي‌بخشد و تسهيل مي‌نمايد و فشار خون را به حال عادي بر مي‌گرداند. به علاوه خون را صاف کرده کليه‌ها را به ترشح وا مي‌دارد و از روده‌ها رفع تنبلي نموده و گلودرد را نيز درمان مي‌کند. به علاوه بيماريهاي مضعف و لاغر کننده مانند سل، کم‌خوني، ضعف و بي‌حالي مفرط را بهبود مي‌بخشد و به بيمار نيروي تازه‌اي مي‌دهد. گلابي خشک شده به وسيله آفتاب سرشار از قند طبيعي و ئيدرات کربن است.

گريپ‌فروت

گريپ‌فروت داراي مقداري قند و بعضي مواد مغذي و مفيد به خصوص برخي مواد اساسي و مؤثر تلخ و روغنهاي نباتي فرار است که موجب تقويت ريه‌ها و معده مي‌گردد. خوردن اين ميوه اشتها را تحريک نموده، هضم را تسهيل و تسريع مي‌کند و بر روي ترشحات معده و صفرا اثر غيرقابل انکاري دارد. هر گاه اين ميوه را صبح ناشتا مصرف کنند خواص مدري و ضد سمي آن بهتر نمايان مي‌گردد.

گريپ فروت خون را تصفيه نموده و کليه و کبد را به کار وا مي‌دارد. آب گريپ‌فروت بسيار لذيذ است و به آساني مي‌توان آن را گرفت و همه روز يک ليوان قبل از غذا نوشيد. اضافه کردن قند و شکر به آب گريپ‌فروت اشتباهي بيش نيست که ممکن است اثرات نيکوي آن را کم کند. اگر نسبت به طعم و مزه آن زياد علاقه نداريد، مي‌توانيد کمي عسل يا آب پرتغال به آن اضافه کنيد.

گيلاس

اين ميوه به سبب وجود قند و املاح معدني، پتاس، فسفر، کلسيم، سديم، گوگرد، کلر و آهن داراي خواص تقويت کننده و نيروبخش مي‌باشد. گيلاس يکي از تسکين‌دهنده‌هاي اعصاب بوده، کار کبد و معده را تنظيم و تعديل مي‌نمايد. گيلاس يکي از دفع‌کننده‌هاي بسيار عالي سموم و فضولات بدن مي‌باشد.

ليمو‌ترش

ما از خواص معجزه‌آسا و نتايج نيکو و جان‌بخش حاصله از مصرف ليموترش به هيچ وجه تعجب نمي‌کنيم. چه تعداد مبتلايان به کمبود مواد آهکي، سل، کم‌خوني، سوء هاضمه و بيماري‌هاي مختلف ديگر که در نتيجه مصرف ليموترش و معالجات طبيعي سلامت خود را باز يافته و زندگي نوين خود را آغاز نموده‌اند، بسيار زياد و بي‌شمارند. در ليموترش سيترات پتاسيم و سيترات سديم وجود دارد که هر دو داراي خاصيت صاف‌کنندگي خون و ساير اخطلالات بدن مي‌باشند. جوشانده ليموترش براي رفع کرم روده بسيار مفيد است. آب ليموترش بهترين محافظ سرماخوردگي است. آبليمو در گزش زنبور و ساير حشرات را تسکين داده از بروز عوارض بعدي جلوگيري مي‌کند.

موز

موزي را که ما معمولاً مصرف مي‌کنيم ميوه‌اي است که پس از چيدن آن را در محل مخصوصي قرار داده و به وسيله گاز شيميايي آن را مي‌رسانند بنابراين از شکل طبيعي خود تا حدي خارج شده است. بنابراين بهترين طريقه مصرف آن اين است که يک ساعت قبل از خوردن آن را پوست کرده و به قطعاتي تقسيم کرده بعد از يک ساعت ديگر، آن را مصرف نمود که به مراتب شيرين‌تر از موقعي است که بلافاصله آن را مي‌خورند. موز سرشار از فسفر، منيزيم، پتاسيم، آهن، نشاسته و قند مي‌باشد. ويتامين‌هاي آ و ب و ث موجود در آن باعث رشد و نمو دستگاه استخواني و تعادل عصبي مي‌گردد. البته مصرف بيش‌ از حد آن ممکن است موجب يبوست گردد.

نارنگي

ترکيبات نارنگي با پرتغال شباهت زيادي دارد. ليکن از لحاظ املاح معدني مقدار آن کمتر است. بالعکس از لحاظ برم (که يک مسکن بسيار قوي سلسله اعصاب محسوب مي‌شود) بسيار غني است. بدين جهت نارنگي را مي‌توان جزء ميوه‌جات خواب‌آور به شمار آورد. بنابراين بهتر است که از اين ميوه هنگام شب و به خصوص به عنوان دسر بعد از شام استفاده نمود.

هلو

هلو به سبب مواد قندي و تيدروکربنه‌اي که داراست در تجديد تشکيل نيرو و انرژي به وسيله مواد ذخيره نقش مهمي باز مي‌کند. ويتامين‌هاي آ و ب موجود در اين ميوه جذب آن را سريعتر و آسانتر مي‌سازد. ويتامين ث موجود در هلو بلافاصله در زير پوست اين ميوه قرار دارد. املاح محتوي در هلو بسيار متعدد و جالب توجهند از قبيل پتاسيم، سديم، کلسيم، منيزيم، گوگرد، کلر، آهن، منگنز، روي. اين ميوه مدر کمي ملين‌دار است و در موارد ادرار خوني موجب رفع عارضه گرديده، بيمار را سلامت مي‌بخشد. هلو قليائيت خون را حفظ نموده و غدد را تحريک مي‌کند. به علاوه به هضم غذا کمک نموده و در صورت ابتلاء به سوء هاضمه موجب تسهيل گوارش مي‌شود.

 

تهیه کننده مدیر وبلاگ





مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: